4. maaliskuuta 2014

DIY: Niittipanta

Vaikka pitkään olenkin hiljaa ollut, niin elossa ollaan!
Ja nyt uutta postausta! :)

Eli kuinka teet niittipannan "rottaniiteillä".


Tarvitset:

niittejä

satiininauhaa (ainankin 30cm)
liimaa
pihdit
sytkärinNiittien määrä riippuu siitä kuinka tiheästi haluat niitit pantaan. Kun olet päättänyt sopivan määrän, niin mittaa tasaiset välit niiteille. Itse laitoin niitit 3cm välein. Varaa tähän reilusti nauhaa, ettei lopu kummastakaan päästä kesken. Ja tietenkin voit käyttää satiininauhan sijasta esimerkiksi pvc:tä! Kun välit on merkitty, työnnä niittien alaosat nauhan nurjaltapuolelta läpi. En tehnyt valmiita reikiä saksilla tms. vaan autoin pienen alun korupihtien kärellä.


Nyt siulla on tod.näk. hieman ryppyinen nauha. Yritä kiskoa nauhaa suoraksi varovasti.
Vältä rikkomasta kangasta.


Nyt kierrät vain niitit napakasti kiinni paikoilleen. Itse en laittanut liimaa niittien uurteisiin, mutta jos pelkäät niittien tippuvan, niin näinkin voi tehdä. Ja sitten se vaikea ja v*ttumainen vaihe.
Levitä liimaa hieman pidemmälle matkalle kuin niittejä on nauhassa ja asettele nauha niitteineen mahdollisimman keskelle pantaa. Ja yritä välttää liiman tursuaminen nauhan alta. Itse en siinä onnistunut. Huoh.


Leikkaa nauhan päät ylettymään suht kohakkain pannan päiden kanssa ja sulata sytkärillä leikatut päät, jotteivät nämä purkautuisi. Nyt mittaa nauhan pätkistä sopivat suikaleet, joilla saat peitettyä pannan päällä olevan nauhan päät. Ja tämänhän voi varmasti tehdä helpomminkin, mutta mie tein näin :D


Niitit tilasin Etsyn kautta.


Ja tadaa! Valmista pantaa voi esitellä vaikka ilman meikkiäkin peruukki päässä! :)

2 kommenttia:

  1. Hieno tuli! Voisin kuvitella että itsellä menis hermot ja sit lentäiskin niitit pitkin seiniä... :D Itse väkersin moisen vanhasta kaulapannasta, leikkasin soljen irti ja ompelin n. 10cm kuminauhalla pannan uudestaan ympyräksi, kuminauhan avulla asettuu päähän kivasti ja ompelukohdat jää sopivasti hiusten alle piiloon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin, että olisin tehnyt tuollaisen pannan kuin sie kuvailit. Mutta koska miulla on ihan yli liukkaat hiukset ja hassun mallinen pää, niin miulla ei pysy tuollaiset kuminauhapannat päässä :D Valuvat paikoiltaan ja näyttävät hassuilta.

      Poista